De 2e  ‘ICARUS BEACHRACE’ vindt plaats op zondag 12 januari 2020

START OM 10:00 UUR

Deze beachrace voor mountainbikers en beachracers zal starten en aankomen in Zeebrugge, de MASSASTART, om 10u00, is ter hoogte van het monument aan de surfclub en de aankomst is er vlakbij. Om er voor iedereen een uitdagende dag van te maken zijn er 3 reeksen voorzien. De ervaren racers of recreanten kunnen starten in de 45 km race. Wie liever iets minder afziet kan starten in de 22,5 km race. Uiteraard voorzien we ook iets voor de jeugd, er is een kids afstand van 11 km voorzien. Kortom, er is voor iedereen iets!

Het parcours

Er is voor editie 2020 een nieuw parcours uitgetekend. Mooie stukken langs de kust, technische passages die je op en af de zeedijk brengen, een passage over de pier in Blankenberge en mooie stukken strand in Zeebrugge...

De 3 wedstrijden starten allen aan de surfclub. Er is een ronde voorzien van 11 km met daarin enkele verharde stukken (zeedijk), een passage langs de pier, een klim/afdaling langs de Icarus surfclub en natuurlijk enkele technische zandpassages. Vanzelfsprekend leggen de deelnemers verschillende rondes af naargelang hun gekozen afstand. Deze moet je zelf controleren.

Beleving

Wij zetten steeds in op beleving met als streefdoel: gelukkige en tevreden deelnemers. Naast een professionele tijdsregistratie en een mooi parcours voorzien wij voor onze deelnemers, samen met de Icarus Surfclub, een fantastische aankomst. Sfeer, ambiance en veel passages !

Iedere deelnemer krijgt een goodiebag en heel wat lekkers aangeboden na de finish. Red Bull zorgt voor de energy bij de aankomst.

Programma:

Opening secretariaat: afhalen startnummers @ ICARUS SURFCLUB - Zeedijk Zeebrugge

 • Open: 8:30 uur
 • De eerste 5 renners die voor het Ednine Beach Kustcriterium strijden krijgen een startnummer volgens hun plaats in de ranking.
 • Gesloten: 10:00 uur

REEKS 1: 45 KM / heren + dames

 • Start: 10:00 uur (massastart)

REEKS 2: 22,5 KM / heren + dames

 • Start: 10:00 uur (massastart)

REEKS 3: 11 KM / kids (tem. 14 jaar)

 • Start: 10:00 uur (massastart)

EINDE alle wedstrijden: 13:30 uur

Wij voorzien een afspuitplaats voor de fietsen, direct naast de surfclub.

PODIUMCEREMONIE

 • Podium/Huldiging: van zodra alle top 3 renners binnen zijn en gekleed zijn.
 • Podium voor: top 3 dames en heren 45 KM, top 3 dames en heren 22,5 KM, top 3 jeugd t.e.m. 14 jaar (jongens/meisjes door elkaar)`
 • Bekers, bloemen en een aandenken voor alle podiumlaureaten.

INSCHRIJVEN

 • Online inschrijven kost je:
  • vòòr 25 december: 15 euro (11 km), 20 euro (22,5 km) of 25 euro (45 km)
  • vanaf 25 december: 18, 22 en 28 euro.
 • Ter plaatse inschrijven op zondag 12 januari kost je 30 euro voor alle afstanden.

REGLEMENT

 1. Annulatie: indien u niet kan deelnemen wegens ziekte of blessure kunt u na het indienen van een geldig doktersattest  uw inschrijvingsbedrag terug krijgen.
 2. Aanmelden: iedere renner komt zich persoonlijk aanmelden in de surfclub. Na controle ontvangt u het stuurbord, de chip en uw goodiebag. Dit kan van 8 - 10 uur, op zondag 12 januari.
 3. Start: de start zal een massastart zjin waarbij alle renners op 1 of 2 lijnen kunnen staan. Start om 10u00 !
 4. Materiaal: de beachrace wordt gereden met mountainbikes. Geen crossfietsen of elektrische fietsen. Het stuurbord moet vooraan op de fiets, en het dragen van een fietshelm is verplicht!
 5. Fairplay: Het is verboden om zich tijdens de wedstrijd te laten voorttrekken door een andere deelnemer of om aan een gemotoriseerd voertuig te hangen. Dergelijke actie zal bestraft worden met de diskwalificatie.
 6. Fairplay: Iedere vorm van onsportief gedrag kan leiden tot diskwalificatie.
 7. Fairlplay: Op het parcours zullen meerdere tijdsregistratiematten gelegd worden. Een deelnemer die van het parcours afwijkt en/of stukken van het parcours afsnijdt, wordt gediskwalificeerd. Indien één registratie ontbreekt, kan de jury beslissen over diskwalificatie.
 8. Fairplay: Een deelnemer die pech heeft tijdens de wedstrijd, mag hulp van derden krijgen om de fiets te herstellen. Het vervangen van de fiets en het krijgen van een nieuw reservewiel, is tijdens de duur van de wedstrijd toegelaten.
 9. Orde en tucht: De renners dienen steeds de richtlijnen van de seingevers en politie te respecteren.
 10. Netheid en respect: omdat we gebruik maken van duinenpaden en fietsen op het mooie strand vragen wij met aandrang dat iederee zijn of haar lege gels, papiertjes of andere zaken bij zich houdt en achteraf in de daarvoor voorzien vuilbak gooit. Geen afval op de grond werpen aub.
 11. Podium: enkel podium voor de categorieen zoals hierboven vermeld.
 12. Medische geschiktheid: wie zich inschrijft voor de beachrace verklaart automatisch medisch geschikt te zijn om deze mountainbikesport te beoefenen.

PARCOURS

PARKING

 • Parkeren doet u het best op de grote parking langs de Kustlaan. (rode zone)
 • Ook langs de Kustlaan kunt u vlot parkeren zonder hinder. (rode lijn)
 • In de straten van het centrum kunt u ook de wagen kwijt al zal dit wel druk zijn.
 • De zeedijk zal deels beschikbaar zijn om te parkeren. Wees er snel bij.

Ik schrijf in voor:15.00

Algemene gegevens: